filmstrip
logo

Kyokushin.

Mansour Ibrahim
Bessem Ibrahim
Kyokushin karate

 

 

Mansour Ibrahim

Mansour is al meer dan 30 jaar beoefenaar van het Kyokushin Karate, het echte full contact karate. Mansour is opgelid door de oprichter van het Kyokushin Karate stijl, Mas Oyama.
Hij trainde daar een half jaar lang, 8 uur per dag, om deze sport volledig te kunnen beheersen.
Mansour is 3e dan en heeft een enorme wedstrijd ervaring, met als hoogtepunt de Wereld Kampioenschappen van 1984 in Tokio. Mansour is een gediplomeerd karateleraar.

Mansour

Bessem

Bessem Ibrahim

Evenals zijn oudere broer Mansour, is ook Bessem opgelid door de oprichter van het Kyokushn Karate, Mas Oyama.
Bessem Ibrahim trainde bij Oyama gedurende 3 maanden, 7 dagen per week, 8 uur per dag. Dankzij het enthousiasme, de lessen en coaching van zijn broer, was Bessem al op 14 jarige leeftijd Nederlands Jeugd Kampioen en op zijn 18e jaar al Senoir Kampioen van Nederland. Hij behaalde ook verschillende internationale titels.
Bessem is afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Den Haag en tevens, nat als zijn broer, gediplomeerd karateleraar.

Kyokushinkai Karate

Karate, en dan voornamelijk Kyokushin, is de meest waterdichte vorm van zelf verdediging die er bestaat. Er wordt gebruik gemaakt van alle natuurlijke wapens welke de mens heeft meegekregen.
Middels een doelgerichte training wordt dat de karate beoefenaar zo optimaal mogelijk geleerd. Het is een uitstekende training voor lichaam en geest. Alle spiergroepen worden bij het Kyokushin Karate gebruikt, waarbij de persoonlijkheisdvorming ten aanzien van moed, vastberadenheid, standvastigheid, wilskracht, zelfdiscipline en de vreugde zich voor iets in te zetten, wordt ontwikkeld.
In het Kyokushin Karate komen alle grondvormen van de menselijke beweging voor zoals lopen, rennen, springen, stoten, schoppen etc. en is daardoor voor zowel ouderen als voor jongerren een stuk lichamelijke opvoeding van de bovenste plank.Kyokushin Karate kan vanuit 3 doelstellingen beoefend worden n.l. als kunst, sport of als zelfverdediging. Het ideaal is natuurlijk een combinatie van deze 3.

Kyukoshin

 

 

De betekenis van Kyokushinkai:

Kyoku -> Uiterste

shin -> Waarheid

kai -> Samenwerken of associƫren